Antalya Alkollü İçecek, kurulduğu ilk günden bu yana nihai tüketicinin zevkine, damak tadına, muhabbetine hitap eden rakıyı üretmek için farklı rakı markaları geliştirmiştir.
Rakı Üretimi
Antalya Alkollü İçecek olarak fabrikamıza ulaşan yaş ve kuru üzümler için önce kalite planında belirlenmiş analizler yapılır. Gerekli koşullar sağlanıyorsa ürün kabul edilir ve boşaltılır.
Gelen kuru üzüm yıkanır, sap ve kabuklarından ayrılır, buhar ile pastörize edilerek istenmeyen organizmalar inhibe edilir. Su ve sıcaklıkla jel kıvamına getirilen ve Maişe adını verdiğimiz eriyik; soğutulur ve sulandırılarak fermantasyon başlatılır. Oluşan bu fermante maişe distilasyon ünitesine gönderilerek damıtılır. Suma ayırma ünitesi 3 kolonlu sisteme sahiptir. Bu distilasyon sonucu oluşan üzüm alkolüne SUMA adı verilir.
Anadolu da yetişen özenle seçilmiş yaş ve kuru üzümlerinin 3 kolonlu sistemde damıtılmasıyla elde edilen suma, hububattan elde ettiğimiz ve 7 kolonlu sistemle saflaştırdığımız gıda alkolü, imbiklere yüklenmeden önce fabrikamız AR-GE departmanı tarafından uzun çalışmalar neticesinde oluşturulan formule bağlı kalınarak ürün hazırlama tankında harmanlanır. Harmanlanmış üzüm alkolü suma ile gıda alkolü bir arada olarak, rakı üretmek üzere, geleneksel bakır imbiklerde uçucu yağ oranı yüksek anason tohumlarıyla birlikte ikinci kez distile edilir. Bu harmanlama sonunda bütün imbiklere aynı özellikte alkol karışımı yüklenmiş olur. Bu şekilde her imbikten çıkacak olan rakıda aynı lezzet yakalanır. Distilasyonda çıkan ürünlerin en lezzetli kısmı olan göbek kısmı rakı üretimi için ayrılır.
Distilasyon süreci oldukça yavaştır ve bu aşamada sabırlı ve titiz davranmak gerekir. Bunu gerçekleştirmek için, bu süreci yaşayarak uzmanlaşmış, yetkinliği tam personele ve doğru bir şekilde dizayn edilmiş otomasyon sistemine sahibiz. Rakı imbikten çıktığı zaman hamdır, olgunlaştırılması gerekir. Arıtılmış su ve şeker şurubuyla seyreltilen rakı kuru hava verilerek 2 ay süreyle dinlendirilir, 2 ay sonunda şişelemeden önce duyusal ve kimyasal analizleri yapıldıktan sonra şişelemeye yönlendirilir ve el değmeden şişelenir.
Rakı Grubu Markaları
Topkapı Rakı; Antalya Alkollü İçecek'in ilk rakı markasıdır. Topkapı Klasik, yılın her anı, aynı şişede, aynı tatta ve kalitede masalardaki yerini alır. İtinayla seçilmiş kuru ve yaş üzüm sumaları, buğdaydan elde edilen gıda alkolü ve elle toplanan ilk hasat anasondan üretilir.
Burgaz Rakı; Türk rakısının karakterini yansıtır! Türk rakısının karakteristik özelliklerini anason ve suma oluşturur. Burgaz Rakı’nın üretiminde kullanılan suma, tarım cenneti olan ülkemizde yetişen yenilebilir kalitedeki kuru ve yaş üzümlerden elde edilmektedir. Kaliteli suma sayesinde ağızda hoş bir lezzet bırakır.
Ata Rakı; anasonu yoğun, sert içimli, belirgin üzüm tadı hissedilen, damakta yoğun, içimi tok Türk rakısıdır. Üzüm ve anasonun büyük bir incelikle ve özenle işlendiği Ata Rakı’da, daha şişesi açıldığında hoşa giden bir üzüm ve anason kokusu hissedilir.
7 Rakı; Turizm sektörüne özel! Turistik bölgelerde, yerli ve yabancı konukları ağırlayan otellere, restoranlara ve barlara özeldir. 7 Serisi, alkollü içeceklerde yüksek standarttan ödün vermeyen tesisler için gerçek bir kalite sembolüdür.
Daha fazlası için; http://aai.com.tr/
Twitter: https://twitter.com/AntalyaAlkol
Pinterest: http://pinterest.com/antalyaalkollu/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder